Startsidan - Nyheter - Information - Om oss -
Lea- Madame Mim - Dakota - Ruso - Custer - Stark
Kattungar - Planer - Kullar - Utställning -
Länkar -Till minne av- Blogg - Gästbok


 

                                                                    

 

Information

Att köpa katt från oss

 

Målet med vår uppfödning är att kattungarna som lämnar oss är sociala, trevliga, rastypiska och en välkommen familjemedlem i sin nya familj (en katt kan leva upp till 20 år). Katterna säljs inte över internet eller telefon, men det är en bra första kontakt. Vid fyra - fem veckors ålder är man välkommen att besöka oss om man är intresserad av en kattunge. Vid 12-14 veckors ålder är den redo att lämna mamma och sina syskon och komma till sin nya familj. Fortsatt kontakt och följa kattungens liv även när de lämnat oss önskas gärna.

 

Vi säljer inga avkommer som utekatter. Vi vill att katten förblir innekatt med innätad balkong (även lag om höjden är över 3 m) och/eller rastgård om det är möjligt och gärna gå ut i sele med katten då och då. Skall katten inte användas i avel så skall den kastreras. Detta för att minska risken för oönskat beteende vid löp samt att undvika tex. livmodersinflamation hos honor och hos hanar strilning. Samt att katten kan vid löp smita ut vid obevakat tillfälle och bli dräktig.

 

En katt från S*LaSadie kommer vara vaccinerade (2 ggr), chippade (vilket är bra om katten tex. springer bort) och veterinärbesiktade (ej äldre än sju dagar) vid leverans. De innehar stamtavla och registrerade i SVERAK och dolda fel försäkrade i tre år inom Agria. Mamma och pappa kommer vara HCM testade, Mim och Dakota är även testade negativt för GSD IV, Ruso är via sina föräldrar fri från genen. Vi kommer i största mån para med hanar som är GSD IV negativa. Inavelsgraden hålls låg för att minimera risken sjukdomar som eventuellt kan ligga dolda.

 

Priset på en Norsk Skogkatt ligger mellan 4500-6000 kr. En katt från oss kostar 5500 kr och 1500 kronor av summan läggs vid bokning av kattunge, detta för att utesluta oseriösa köpare och kommer inte att återbetalas vid avbokning. Vid köp av två kattungar kommer det dras av 500 kronor per kattunge, detta gäller även de som köpt en kattunge tidigare från oss.

 

Välkommen om Ni undrar något

med vänliga hälsningar Anna och Pierre

 

 

Telenr: 021-300 356

Mobilnr: 0736-306220

Mail: lasadie@lasadie.com