Startsidan - Nyheter - Information - Om oss -
Lea- Madame Mim - Dakota - Ruso - Custer - Stark
Kattungar - Planer - Kullar - Utställning -
Länkar -Till minne av- Blogg - Gästbok

 

 

 


 

S*Vrethagens Madame Mim

 

 

Namn: S*Vrethagens Madame Mim (kastrat)

 

Född: 2006-11-24

Död: 2013-03-12 (om Mims tidiga bortgång)

 

EMS: d 09 (röd med vitt)

 

Mamma: Ester f 09 23 (svartsköldpaddstigré med vitt)

Pappa: S*Celadons Igueldo d (solid röd)

 

Vikt: 4,6 kg (20/11-10)

 

HCM: u.a (utförd av Sofia Hanås 2008-10-28)

            u.a (utförd av Sofia Hanås 2009-09-28)

 

GSD IV: negativ

 

Kastrerad hona (31/8-2011)

 

Stamtavla 

 

Mims galleri

 

Mims kullar

USA - kullen I

USA - kullen II

 

Fun facts: Är väldigt svår att tillfredställa lekmässigt utan kollar mest nedlåtande på en när man kastar leksmöss eller försöker leka med henne, men det är EN speciell leksaksmus som hon bara inte kan motså och leker bara med den :)

 

 

 

Personlighet: Oj oj oj... att beskriva Mim är ganska utmanande men även skoj =) Våran lilla Mimsan är ganska... tja... rolig att ha att göra med. Hon är jämt pratglad och lite naiv ibland. Om vi är ute med Mim och Lea i koppel så skuttar hon glatt fram till andra katter utan att tänka på om katten i fråga uppskattar det eller inte *s*

 

Något som Mim annars gillar är att höra hur saker låter när dom ramlar ner från höga höjder. Jag borde anat ugglor i mossen när hon första påsken med oss på något vis kommit upp i bokhyllan och puttat ner keramik pynt. Lea stod nedanför och jag är säker på att dom samarbetade =)

Såhär ser scenariot ut: Mim på tex. byrån. Anna's och Pirre's pass ligger på byrån. Mim går fram, tar tassen och puttar ner passen, dunk låter det när passen når marken "Mjau" säger Mim. Vad som helst som ligger på en hög höjd och kan puttas ner kommer att puttas ner av Mim med ett oskyldigt "mjau" efteråt. Liten klumpeduns är hon allt! Det som kan åka ner kommer att åka ner!

 

 

Mim är annars väldigt snäll och även om jag försöker "mucka gräl" med henne så tar hon inte åt sig. Hon gillar att bråka med Lea iallafall =). Sen ääääälskar hon att visa sin fina mage och lägger sig ofta på rygg med ett mjau och vill bli klappad. Supertemperament har den här lilla damen! Sen gillar hon mina nagelfilar och dricka ur kranen...

 

Rangordningen här hemma är nog fördel Mim. Efter två kullar har hon befäst sin plats som first lady :) Nu har Dakota iofs börjat utmana Mim men hon har inte en chans när det handlar om erfarenhet. Sen har ju Mim sin bodyguard Lea som hjälper henne när Dakota blir för jobbig :)


 

Mim är annars en underbar mamma, hon ger verkligen allt för sina barn, ser till att dom får den maten de behöver, tvättar och uppfostrar dom. Hon låter även människor hälsa på dem och hantera dem, vi har aldrig haft problem med att väga dem och hantera kattungarna. Visst är hon orolig de första veckorna men aldrig  fräst mot oss eller inte låter oss röra kattungarna. Hon låter även de andra katterna lukta och passa kattungarna. Lea är visserligen inte okej med kattungarna, hon tycker inte alls om dom men den andra kullen var lättare att acceptera än den första. Dakota var mer som en stolt storasyster och hjälpte till lite, även om hon inte riktigt förstod att de var ömtåliga men Mim tålmodigt accepterade Dakotas försök att hjälpa till.

 

Mim är en underbar mormor med, hon var den som tog över kattungarnas uppfostran när Dakota inte orkade med sex kattungar som hängde på henne :) Mim pysslar om dom och ger dem den kärlek de fortfarande behöver men inte får från sin mamma. Min älskade Mim, hon är verkligen bäst <3

 

 

 

 

 

Mim är en riktigt livsnjutare :)